11. kolo: MFK Zábeška - Galacticos III 1:2

03.11.2014 18:00

Dušičkové odpoledne v Zábeštní Lhotě znamenalo konfrontaci dvou celků z opačných pólů tabulky, domácí tým ztrácel na svého soupeře před zápasem celých 10 bodů. Cesta za vítězstvím nebyla úplně jednoduchá, ale hráči Galacticos vývoj zápasu kontrolovali a uhájili poločasové vedení. 

O góly se postarali Brázda a Koukal. V sestavě Galacticos absentovala dvojice Hanák - Uvíra.

 

Vstup do zápasu vyšel lépe hostům, kteří se snažili s míčem na kopačkách o kombinační hru, ze které pramenily první náznaky šancí. Domácí se prezentovali rovněž pár pěknými akcemi ve středu hřiště, do šancí se ale příliš nedostávali. První pokusy o zakončení ze strany hostů ale létaly mimo domácí svatyni. Zhruba po čtvrthodině hry přišla první vyložená šance, opět v ní měl prsty hostující tým, po rychlé kombinaci po straně se před brankou objevil osamocený Janda, ale brankář včas vyběhl a zmenšil střelecký úhel. Chvíli na to přišel i první gól. Do napadání soupeřovi rozehrávky se pustil Zubík, který se z kraje obrany zapomněl až na hrotu útoku, obral o míč obránce, předložil jej do prostoru na výborně nabíhajícího Brázdu, který ranou k tyči poprvé rozvlnil síť - 0:1. 

Chvíli na to se souhra krajních obránců opakovala, Matuška rychlým výhozem oslovil Zubíka, který si narazil právě s Brázdou, ale zamířil nad branku. Poté kopali domácí roh, ze kterého pramenila brejková situace Galacticos. Ztráta balónu ve středu hřiště ale způsobila přečíslení, které domácí vyřešili velmi dobře a po křižné přihrávce uklízel domácí hráč do prázdné klece - 1:1. 

Nastalo obstřelování domácí branky a odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Střelu Koukala vyrazil brankář na roh a hosté v něm předvedli nacvičený signál. Náběh dvou hráčů na zadní tyč, ale rozehrávka přišla vysoko do druhé vlny na tyč první, a právě Marek Koukal trefil z první krásně k tyči - 1:2. Jak moc je to důležitý gól ještě samozřejmě nikdo nevěděl. Ke konci poločasu se podařilo vykombinovat střed hřiště opět hráčům Galacticos, v přečíslení dva na jednoho si několikrát vyměnil míč Koukal s Jandou, finální přihrávka ale adresáta nenašla a v síti se zatřepotal pouze Jiří Janda. Poločasový výsledek 1:2 byl zasloužený.

 

Do druhé půle vběhli o něco aktivněji domácí, k zakončení se ale dostávali zřídkakdy, protože obrana fungovala spolehlivě, a když už, tak vše pochytal spolehlivý Matuška. Z herního stylu pramenily brejkové situace hostů, kteří během poločasu spálili minimálně šest samostatných úniků na brankáře. Další přečíslení a střely z druhé vlny v síti rovněž neskončily. Brázdova hlavička do břevna, ani přečíslení tři na brankáře se nám kvůli lehkomyslnosti nepodařilo zužitkovat. 

Aktivitou vepředu hýřil hlavně Jiří Beneš, který měl však ke vší smůle obuté smolné kopačky. Dobré příležitosti si vypracoval také Marek Koukal, který bohužel svůj druhý gól také nepřidal. Domácí si vytvořili pár šancí, tu nejvážnější prakticky na konci zápasu. Krásná kombinace a přihrávka před prázdnou branku, která byla naštěstí příliš dlouhá na hráče ve skluzu, znamenala, že si všechny tři body odvezou hráči Galacticos. 

 

Jedná se o velmi cenné vítězství, protože konkurent v boji o postup FC Dolňák ztratil body na půdě Ekeke Rórky. S podobným zakončováním šancí ale hosté nemohou být spokojeni.

Sestava: Matuška - Zubík, Joska, Brázda - Beneš, Koukal

Náhradníci: Strakoň - Sprušil - Janda