12. kolo: Galacticos III - 1. FC Podolí 1:0

11.11.2014 20:21

V bojovném utkání se poprvé představil kompletní kádr Galacticos a právě domácí se nakonec mohli radovat ze zisku tří bodů, byť jim k tomu stačil jen průměrný výkon. Zápas ale měli téměř po celý průběh pod kontrolou. O jedinou trefu do černého se postaral po rychlé akci s Koukalem střelou do šibenice Zubík, velký podíl na vítězství má především kompaktní obranná součinnost celého týmu.

 

Start do zápasu měli o něco lepší hosté, kteří měli častěji míč v moci, do žádné výraznější příležitosti se ale nedostali, za zmínku stojí snad jen dalekonosná střela, kterou výborně vytěsnil Matuška. Postupem času začali přebírat iniciativu domácí, první varování přišlo po závaru před brankou Podolí a následné dorážce Hanáka, střela prošla skrz houf těl, ale poslední z obránců jí vystavil stopku, a tak si Galacticos museli na první gól ještě počkat. O chvíli později se pohybem uvolnil Zubík do středu a přečíslení řešil střelou, brankář ji ale vytěsnil na roh. V další šanci se ocitl po skvělém presinku a chybě hostující obrany Beneš, ale z bezprostřední blízkosti nedokázal propálit včas vyběhnutého gólmana. 

První poločas se přehoupl do své poslední třetiny, Podolí se odhodlalo k brejkové situaci, kterou obrana vyřešila skvěle ve spolupráci s brankářem Matuškou, který navíc rychle rozehrál míč na Zubíka, který jej potáhl, narazil si s Koukalem a střelou do šibenice rozvlnil síť - 1:0. Tentýž hráč mohl opět po vypíchnutí chybné rozehrávky přidat v samotném závěru poločasu další gól, ale nastřelil pouze brankáře.

 

Do druhého dějství vstoupily oba týmy opatrně, první šanci si připravilo Podolí, dlouhý aut letěl za zadní tyč, kde stál osamocený hráč, který svoji hlavičkou nasměroval mimo branku. Poté už hrozili pouze domácí, poprvé zahrozil po rychlé narážečce za obranu s Jandou Beneš, střela mu ale nesedla a bohužel síť podruhé nerozvlnila. Další zrychlenou kombinaci měl možnost po vynikající přihrávce Beneše uklidit před brankou osamocený Uvíra, branku však přestřelil. O chvilku později se v šanci ocitl Janda, jehož střele ze závaru před brankou chybělo pár decimetrů. 

Hosté se pokoušeli hledat vepředu útočné duo, které ale nedostalo prostor téměř k ničemu. Obrana fungovala skvěle a Podolí ohrožovalo branku pouze po dlouhých autech nebo z rohových kopů. Další rozehrávku na riziko dobře vystihnul Koukal, jeho následná střela ke vší smůle opět nastřelila brankáře. 

Na samotném konci měl ještě dobrou příležitost osamocený Janda, hlavou ale minul. A protože už se na konci nic výrazného nestalo, hráči Galacticos si připsali další tři body a splnili povinnost, byť ne nijak přesvědčivě.

 

V zápase se protočilo v poli deset hráčů, defenzivní práce všech hráčů byla splněna na jedničku, v útočné fázi nás opět brzdilo zakončení a lepší a důraznější řešení některých situací.

 

Sestava: Matuška - Zubík, Joska, Brázda - Koukal, Uvíra

Náhradníci: Hanák, Strachoň, Sprušil - Beneš, Janda