13. kolo: Inter Vepřov – Galacticos III 2:3

18.11.2014 22:48

Souboj dvou předních týmů tabulky se odehrál ve vysokém tempu na nepříliš příznivém terénu. Hosté měli kromě závěrečné desetiminutovky utkání pod kontrolou a zaslouženě zvítězili. Po jednom gólovém zásahu si připsali Koukal, Beneš a Zubík. K zápasu byl opět připraven kompletní kádr Galacticos.
Atraktivní duel třetího se čtvrtým týmem přilákal do hlediště poměrně velký počet diváků.

 

Začátek zápasu přinesl oťukávání obou soupeřů, ani jeden si výraznější příležitost nevypracoval. Více s balonem pracoval hostující celek, který také poměrně brzy udeřil. Míč dostal za obranu Uvíra, jehož střelu dokázali domácí ještě zablokovat, odražený míč však našel pouze pohotovou levou nohu Marka Koukala a ač se jednalo o jeho slabší končetinu, míč si přesto našel cestu do sítě – 0:1. Domácí hrozili hlavně ze standartních situací, žádná z nich ale nebyla zakončena střelou na branku. Naopak hosté mohli jít záhy do dvoubrankového vedení, po nádherné kombinaci po pravé straně přišlo nezištné přenesení na stranu levou, kde si skvěle naběhl stoper Michal Joska, který orazítkoval tyč, následné dorážce Beneše zabránil pohotovým zákrokem brankář Interu.

Tlak Galacticos se stupňoval, po nacvičeném signálu ze standardní situace pálil ze střední vzdálenosti levou nohou Zubík jen do brankáře. Obrana v prvním dějství pracovala takřka bezchybně, přesto se v úplném závěru málem dočkal Inter vyrovnání, opět po standardní situaci, hlavička domácího hráče naštěstí minula branku.

 

Druhý poločas odstartoval podobně jako první, snaha o kombinaci se však začala objevovat i na domácí straně. Postupem času se domácí tým chopil iniciativy a hned byl potrestán. Galacticos se díky dlouhému autu za obranu, po kterém běžel sám na branku Beneš, a svoji šanci využil, dostali rázem do dvoubrankového trháku – 0:2. 

Chvíli na to se dočkali také domácí, byť se míč dostal do sítě velmi kuriózním způsobem. Aut před branku a lehká teč našeho hráče znamenala snížení – 1:2. Ani tento okamžik nás nerozházel a začali jsme opět diktovat tempo. Rychlou kombinaci po ose Koukal – Beneš – Zubík zakončoval posledně jmenovaný střelou z deseti metrů k tyči, brankář byl ale pozorný. Přesto se snaha hráčům Galacticos vyplatila. Rozebrání soupeře ve středu hřiště vyústilo v přečíslení 3 na 1, Uvíra poslal míč před branku Koukalovi na paty, balon ale prošel na zadní tyč, kde si naběhl Zubík a technicky k tyči překonal brankáře Interu potřetí.

Z dvougólového manka se podařilo domácím přiblížit se na dostřel docela brzy, opět po autu uklízel do prázdné branky nikým nehlídaný hráč. 

Po tomto okamžiku se ukázala síla hostující defenzivy, která začala být neprostupná. Přesto se domácí tým málem dočkal vyrovnání, střelu ze střední vzdálenosti k tyči vytáhl na roh vynikajícím zákrokem Matuška a v klíčovém momentu tým podržel. To bylo ze strany Interu vše, i přes značnou územní převahu v koncovce zápasu si žádnou další příležitost nevytvořili. Naopak hosté si po brejcích připravili dvě skvělé možnosti. Skvělé individuální uvolnění předvedl Janda, sám před brankářem ale nedokázal míč usměrnit za jeho záda. Totéž se dá říct o akci Uvíry s Benešem, kdy druhý jmenovaný už mohl pomalu slavit gól, ale výborný zákrok si připsal i domácí gólman.

Stav tak zůstal nezměněn a fotbalisté Galacticos si po skvělém výkonu připsali další 3 body.

 

Sestava: Matuška – Zubík, Joska, Brázda – Koukal, Uvíra
Náhradníci: Hanák, Strachoň, Sprušil – Beneš, Janda