14.kolo: Galacticos III – FC Dolňák 3:2

24.11.2014 18:21

Domácí tým dokázal v přímém souboji o druhé místo ve značně oslabené sestavě naplno bodovat s Dolňákem. Zápas měl v prvním dějství hladký průběh, vlastní hrubky domácích nakonec zdramatizovaly koncovku zápasu. O dvě branky se postaral Zubík, jednu přidal Koukal.

 

Chladné počasí přilákalo do ochozů početnou skupinku domácích příznivců, kteří byli svědky výborného výkonu domácích hráčů.

Před zápasem bylo jisté, že do zápasu nezasáhne obránce Jiří Hanák, potíže s kolenem vyřadili i stopera Michala Josku. A aby toho nebylo, během týdne se u Jana Brázdy potvrdilo podezření na svalovou únavu, takže ani tento hráč do zápasu nenaskočil.

 

Samotné utkání začalo ve vysokém tempu, domácí překvapili Dolňák především nátlakovou hrou po celém hřišti a právě vysoký presink mohl slavit úspěch hned po pár odehraných minutách, Beneš se dobře zmocnil míče, ale napálil jen hostujícího brankáře. Chvíli na to si Zubík na pravé straně narazil s Koukalem a postupoval z úhlu sám na brankáře, střílený centr před brankou bohužel nikdo nezasáhl, a tak míč prošel jen vedle tyče. Posléze se výborně uvolnil v blízkosti vápna Koukal a protože byl podražen, zahrával se přímý volný kop. Jeho rozehrávku obstaral Zubík, který jen orazítkoval tyč. Do další šance se dostal po pasu za obranu Janda, ale zblízka brankáře neprostřelil. A tak se domácí mohli radovat z další šance, Uvíra prostrčil na Zubíka, který postupoval sám na brankáře z velkého úhlu, a tak nastřelil míč do jednoho z obránců před brankou, ten nedokázal zabránit míči v cestě do sítě – 1:0.

Gól znamenal velkou euforii pro Galacticos a když se před golmanem objevil sám Janda, který ještě před podražením od hostujícího brankáře dokázal posunout míč na Koukala, který nekompromisně zavěsil do prázdné svatyně, přišlo na domácí doslova šílenství – 2:0. Galacticos předváděli krásné kombinace a fotbalovou lehkost, která byla po chvíli umocněna třetím zásahem. Po brejkové situaci a ťukesu Beneše s Jandou předložil druhý jmenovaný skvělý balon do běhu proti noze na Zubíka, který prostřelil bezmocného brankáře – 3:0. Celý tým šlapal v prvním poločase jako hodinky, defenzivní činnost domácích doslova vyřadila hosty ze hry.

 

Do druhé půle vstoupili domácí ve stejném rozložení jako do první půle. Hezké kombinace byly často zakončovány z dobrých střeleckých pozic, bohužel neúspěšně. Často také scházela po sérii pěkných přihrávek z jednoho doteku lepší finální přihrávka. Asi ve 40. minutě začalo tempo domácích uvadat a hosté mohli zužitkovat svůj širší kádr. Dlouhou dobu nepřišlo vážnější ohrožení branky, střely z dálky v pohodě chytal brankář Matuška, který měl i dost práce se sbíráním vysokých míčů. Bohužel se mu čisté konto nepodařilo udržet, autové vhazování hostů propadlo houfem těl až k Adamovi Sprušilovi, který si smolně poslal míč do sítě. Tým to nevykolejilo z tempa a snažil se dále kombinovat, což přinášelo občas ovoce, dobrým pokusem se prezentovali Beneš i Koukal. Gól ale padl na druhé straně a opět velice smolný. Míč byl už pro hosty téměř ztracen, ale špatná komunikace v zadních řadách doslova darovala druhý gól hostům, kteří se rázem dostali do psychické výhody.

I přes to ale domácí předváděli dobré akce, hattrick mohl přidat Zubík po dobré přihrávce Beneše, ale trefil jen brankáře. Dobrou příležitost měl také Uvíra, který dostal míč proti noze do vynikající pozice, ale naneštěstí jej příliš zvednul. Tentýž hráč mohl vedení pojistit i v samotném závěru, opět mu chybělo trochu štěstí.

 

Galacticos zvládli důležitý souboj o postupovou pozici po nadprůměrném výkonu všech aktérů utkání a zaslouženě získali všechny 3 body.

 

Sestava: Matuška – Zubík, Strachoň, Uvíra – Koukal, Beneš

Náhradníci: Sprušil, Janda