15.kolo: FC Dragons – Galacticos III 2:1

30.11.2014 17:32

V mrazivém počasí se utkaly dva aktuálně nejlepší celky tabulky, jednalo se o přímý souboj o první příčku. V hostující sestavě chyběl obránce Sprušil, o jediný gól se postaral Jiří Beneš.

 

Oba týmy předvedly atraktivní fotbal ve vysokém tempu. Vstup do zápasu nepřinesl žádné oťukávání, soupeři na sebe vlétli pěkně zostra. Hostující tým měl v úvodu několik dobrých průnikových přihrávek, ale finální řešení se s úspěchem nepotkalo. Iniciativu přebral domácí tým, který dobře kombinoval, a brzy také udeřil. Chybu při rozvíjení útočné akce hostů využil domácí hráč, který přečíslení 3 na 1 vyřešil nekompromisní dělovkou pod břevno – 1:0.

Hosté se začali více zapojovat do útočných akcí, po autovém vhazování se před brankou objevil nikým nehlídaný Beneš, fatální zkrat obrany bohužel nepotrestal a zamířil mimo branku. Poté se do dobré příležitosti dostal po šikovném obhození obránce Janda, brankář ale vyběhl včas a střelu zneškodnil. Střelu Koukala ze strany pod břevno domácí gólman dokázal vyrazit na rohový kop. Záhy na to přišla nenápadná akce Dragons, která kvůli zmatku v komunikaci vyústila v dvougólové vedení – 2:0.

Hosté museli ještě více přidat ve hře dopředu, v dobré příležitosti byl těsně před vápnem stažen Hanák ve výborném úniku, následný přímý kop rozehrál Zubík do strany na Strachoně, jehož střelu z první do šibenice vyškrábl opět brankář domácích. Do dobré příležitosti se dral také Brázda, jeho střela k tyči ale opět ztroskotala na skvělém brankáři. Hráči Galacticos si dokázali vytvořit i další šance, ale ani ty neskončily v brance, o gól do šatny se málem postaral Koukal, ale opět z toho byl jen roh.

 

Do druhé půle tak vběhl hostující tým jako pokropený živou vodou, domácím se sice dařilo držet míč, ale agresivní přístup všech hráčů Galacticos nedovolil domácím si vypracovat žádnou další šanci. Naopak právě hosté zahájili festival gólových příležitostí, po krásné kolmici se v první tutovce objevil sám před golmanem Uvíra, který jeho šanci skvěle zneškodnil. Šancí na gól bylo opravdu mnoho, po rohovém kopu vyskočil nejvýš obránce Joska, jeho hlavička brankáře sice překonala, ale za jeho zády se rozezvučnělo jen břevno.

Poté se k individuální akci osmělil Zubík, jeho střela ze střední vzdálenosti mířila do šibenice, ale brankář Dragons předvedl vynikající zákrok. S úspěchem se nesetkalo ani další zakončení ze slibné pozice Uvíry. Chvíli na to byl v dravém úniku Hanák, následný rohový kop sám rozehrál na Zubíka, který podruhé v zápase nastřelil brankovou konstrukci. Další příležitost měl na kopačkách Janda, ale dostal se až do těsné blízkosti brankáři, který si situaci pohlídal.

Za špatnou produktivitu málem přišel trest, domácí vykombinovali skvěle pravou stranu hřiště a při přečíslení 3 na 1 dostal skvělý míč před branku domácí hráč, fantastický zákrok naděje ale předvedl Matuška. Tentokrát se uplatnilo pravidlo nedáš – dostaneš. Dlouhý míč za obranu poslal Zubík, rychlostní i silový souboj vyhrál důrazný Beneš a tváří v tvář gólmanovi vykřesal jiskřičku naděje – 2:1.

 

V závěrečném tlaku se děly neskutečné věci, ale vyrovnat se hostům už nepodařilo. Přesto se výkon na půdě lídra dá hodnotit velmi pozitivně. Hrál se pěkný fotbal, kterému nechyběly ani tvrdé souboje.

 

Sestava: Matuška – Zubík, Brázda, Hanák – Koukal, Beneš

Náhradníci: Strachoň, Joska – Uvíra, Janda