17. kolo: K-Stánek – Galacticos III 0:7

29.03.2015 22:14

Start do ligového jara vyšel pro hráče Galacticos na výbornou. Dobré výsledky ze zimní přípravy přetavily Hvězdy i do bojů o body. V sestavě chyběla dvojice Hanák, Brázda. O gólovou radost se postaral hned dvakrát kapitán Marek Koukal, stejný počet tref si připsala zimní akvizice Marek Zubík, pro něhož to byly premiérové soutěžní trefy. Po jednom zásahu si připsali Beneš, Janda a Jiří Zubík. 

 

Samotné vítězství se nerodilo jednoduše. Zpočátku byla hra neuspořádaná a územní převahu měli domácí, naštěstí z ní nedokázali profitovat. Pevná defenziva byla pojištěna spolehlivým brankářem Matuškou, ale v útočné fázi se hosté zatím hledali. Vše nastartovala nenápadná akce, z následujícího vhazování Koukala si míč do sítě srazil jeden z domácích hráčů. Šťastný gól nastartoval herní převahu Galacticos, další šance přicházely v rychlém sledu, ale dobře je řešil domácí gólman. Domácí se spoléhali na nebezpečné brejkové výpady. Po jednom z nich se vhazovalo těsně u naší branky a k překvapení všech se z této situace vyklubal dlouhý pas za obranu na rychlonohého Beneše, který se v příznivé pozici zachoval chladnokrevně – 0:2. Stejný hráč mohl po nádherné kombinaci ve středu hřiště přidat další branku, tentokrát ale v samostatném úniku poslal míč těsně vedle. 

Poločasový výsledek 0:2 dával domácím ještě naději s nepříznivým vývojem něco udělat. 

 

Po poločase nastoupil K-Stánek odhodlán snížit, počáteční tlak hosté přežili a mohli se opět radovat z gólu. Zhruba dvacet metrů od brány si postavil míč Jiří Zubík k exekuci přímého kopu a balón se zatřepotal v síti – 0:3. Chvilku na to jsme si dokázali vytvořit tlak, vysoký míč od hostujících obránců sklepl Jiří Zubík na svého bratra Marka, který se pohotově opřel do míče a střela rozvlnila síť počtvrté. Tentýž hráč se prosadil z následné akce, dobrý centr ze strany uklidil akrobaticky do sítě. Výbornou příležitost poté nadvakrát spálil David Přikryl, sám před brankářem bohužel skóre nenavýšil. To se však podařilo za chvíli Koukalovi, který po dobrém míči od Beneše zády k brance v souboji se dvěma obránci lehkou tečí změnil směr a balón zapadl do branky – 0:6. Domácí se snažili i dále útočit, vytvořili si i pár příležitostí, ta největší dokonce znamenala orazítkovanou tyč, zatímco hosté využívali okének v obraně. Koukal s Benešem postupovali dokonce sami na prázdnou branku poté, co druhý jmenovaný šikovně prostrčil míč před vybíhajícím brankářem, ten ale neměl ideální směr a o míč jsme nakonec přišli. Další kontr už ale potrestal Jiří Janda, který šel snad od poloviny hřiště sám na brankáře a střelou o tyč pečetil vysoké vítězství Galacticos. 

 

Za výkon je třeba pochválit všechny hráče, základem byla pevná obrana a dobrá produktivita v koncovce. Další zápas sehrají Hvězdy už za týden, 5.4.2015 se v první domácím utkání jara střetnou s týmem Body Zdarma. 

 

Sestava: Matuška – Zubík J., Joska, Přikryl – Koukal, Beneš

Náhradníci: Strachoň, Sprušil, Zubík M. – Uvíra, Janda