18.kolo: Galacticos III - Body zdarma 4:1

12.04.2015 19:51

Nedělní zápas představoval povinné vítězství domácích barev. Do Citova přijel houževnatý soupeř Body Zdarma. Po klopýtnutí vedoucího týmu tabulky FC Dragons na půdě Young Boys (výsledek 2:2) mohl domácí tým stáhnout náskok na čelo tabulky a vrátit se do boje o titul. To se nakonec podařilo. O góly se postarali Jan Brázda, hattrick si připsal Jiří Zubík. Vítězství se však nerodilo jednoduše.


Úvodní varování nebrala defenzíva hostů dostatečně vážně a hned po pár minutách poslal Galacticos do vedení po Benešově rychle rozehraném rohu Jiří Zubík. Stejný hráč se pět minut po gólové akci dopustil chybě v rozehrávce a hosté srovnali na 1:1. Poté se hra přelévala ze strany na stranu a na obou stranách se v několika případech i rozezvonila tyč. O něco klidnější mohli být domácí, kteří se po vhazování Beneše a následné pěkné hlavičce Brázdy k tyči dostali znovu do vedení. S gólem přišel i klid na kopačkách a těsně před poločasem jsme mohli i odskočit, šance jsme ale nedokázali zužitkovat.


Do druhé půle vstoupili lépe domácí hráči a hostům nedovolili téměř nic. Body Zdarma se připomínali pouze z brejků, které nebyly nikterak nebezpečné. Naopak Galacticos si vytvořili řadu dobrých šancí, stále přidávali na otáčkách, ale brankář hostů držel jejich akcie nad vodou. Pojišťovací gól na 3:1 tak přišel z hodně nečekané pozice, kolmici za obranu chtěl Jiří Zubík načasovat na Lukáše Uvíru, který balon nezpracoval, ale míč z dobrých pětatřiceti metrů zapadl k tyči. Další příležitosti opět přicházely zejména ze strany domácích, kupodivu se ale míč zatřepal právě v jejich síti.

Aut ze strany hřiště proletěl přímo do branky. Teč přišla podle rozhodčího za brankovou čarou, takže se skóre neměnilo. Zápas se víceméně dohrával a domácí ještě chtěli přidat další gól, šikovně se na půlce uvolnil Janda a v situaci 2 na jednoho posunul míč do prostoru na Jiřího Zubíka, který byl u míče rychleji než brankář, kterého stačilo jen přehodit a hattrick byl na světě.

 

V zápase jsme nepodali ideální výkon, neproměnili jsme řadu příležitostí, i tak jsme se mohli radovat z poměrně přesvědčivé výhry.

 

Sestava: Matuška M. – Zubík J., Hanák J., Joska M., Brázda J., Zubík M. Přikryl D. – Koukal M., Uvíra L., Janda J., Beneš J.