20.kolo: Galacticos III – Beer 2:0

19.04.2015 20:56

Přímá konfrontace v boji o postupové pozice dopadla lépe pro domácí modrobílé barvy a díky tomu si Galacticos vytvořili na druhé pozici tabulky solidní devítibodový náskok právě před Beerem. O trefu v úvodu utkání se postaral Beneš, výhru pečetil přesnou a efektní hlavičkou Brázda. V sestavě chyběla trojice Jiří Janda, Michal Joska a Marek Zubík. 

 

Poměrně pohledný zápas začal ve velkém stylu, po sérii šancí domácích nás do vedení poslal Beneš, který napoprvé ještě nastřelil brankáře, z dorážky se ale nemýlil – 1:0. Pozitivní nástup do zápasu vyvrcholil druhým gólem, který nebyl po faulu na brankáře uznán. Poté jsme se více zatáhli do obranného bloku a soupeř si vytvářel tlak, žádnou větší příležitost si Beer nevypracoval. Iniciativu tedy opět přebrali domácí a opět z toho byl gól. Na aut Přikryla vyskočil nejvýš Brázda a krásnou hlavičkou pojistil naše vedení. Do konce poločasu jsme měli po druhém zásahu více ze hry, šance jsme bohužel nedokázali využít. 

Druhá půle začala podobně jako ta první, dobrý tlak vyvrcholil přesnou průnikovou nahrávkou za obranu na Uvíru, který neproměnil. V zápase se několikrát blýskli oba brankáři. Velké šance domácích přicházeli i dále, ale v koncovce měli tentokrát hráči Galacticos smůlu. Soupeř se spoléhal na dobrý přechod do útoku, ale podržel nás vynikajícími zákroky golman Matuška. Obrana fungovala až na občasné výjimky dobře a to byl klíč k úspěchu. Další gól fanoušci v Citově už neviděli, i tak jsme odehráli výborný zápas a připsali si další 3 důležité boji. Naděje na titul stále žije, díky vítězství se Galacticos dotáhli na rozdíl jediného bodu ztráty na vedoucí FC Dragons. 

 

Sestava: Martin Matuška – David Přikryl, Jiří Hanák, Adam Sprušil, Radomír Strachoň, Jiří Zubík – Marek Koukal, Lukáš Uvíra, Jiří Beneš, Jan Brázda