7.kolo: El Notorico - Galacticos III 3:3

06.10.2014 21:06

Suverénně nejslabší výkon Galacticos v této sezoně stál hosty další dva body, které mohou ve finálním zúčtování chybět. I přes špatnou hru se mohly hvězdy radovat z vítězství, ale vedení 2:3 se hostujícímu týmu nepodařilo udržet. Do osobních statistik si po jednom gólu připsali Uvíra, Brázda a Koukal.

 

Počátek zápasu nastolil poměrně vysoké tempo, které se ale postupně vytracovalo. Domácí se snažili postupně kombinovat a hledat skulinky v tentokrát špatně organizované defenzivě Galacticos, kteří spoléhali na rychlý přechod do útoku. Oba týmy se díky odlišnému hernímu stylu dostávaly poměrně často do zakončení, za zmínku stojí hlavně rána Uvíry, která nastřelila obličej domácího brankáře. Tentýž hráč si však zanedlouho spravil chuť po pohledné kombinaci z jednoho doteku a přihrávky do prostoru, kterou Uvíra napálil přesně do soupeřovy sítě - 0:1. Chvíli na to nastřelil z úhlu Zubík míč pouze do brankové konstrukce. 

Obranný blok hostů se po této situaci více stáhl a pracoval dobře koncepčně, za zády měl navíc dobře chytajícího Matušku, takže střelecké pokusy El Notorica nám nečinili až takové potíže. Pouze z jedné akce mohli domácí udeřit, ale vyrovnání bylo pouze na tyči. V koncovce prvního dějství se do ojedinělého výpadu dostala dvojice hostů, Sprušil dostal ideální přihrávku před branku, ve které zaskakoval za již překonaného soupeře jeden z obránců, ke vší smůle však náš hráč promáchl. 

 

Do poločasu druhého se naši hráči vrhli v komorní atmosféře, soupeř v klidu eliminoval naše útoky, neboť hra hostů postrádala pohyb. Navíc se začaly kupit hrubky při enormním množství doteků míče jednotlivých hráčů a soupeř jednu z těchto chyb potrestal. Centr ze strany uklidil do naší sítě hlavou v komfortní pozici nikým nehlídaný soupeřův hráč. Pár minut poté už hosté prohrávali, opět po gólu ze standardní situace. Dobrý signál domácích a nepokrytí druhé vlny znamenalo navštívenku pro míč do naší šibenice - 2:1. 

 

Z hráčů Galacticos vyzařoval dojem nechuti do hry, ale přece jen se i přes špatný herní projev ukázala síla týmu, po centru ze strany hřiště nejvýš vyskočil v souboji mezi dvěma hráči Brázda a vyrovnal na 2:2. Domácí se snažili vrátit se do vedení, místo toho přišel dlouhý výkop Matušky, který se zdál být jen obranným odkopem. Souboj s brankářem i přes několikametrový deficit však nevypustil kapitán Marek Koukal, který si prostrčil míč do prostoru a uklidil jej do prázdné branky - 2:3. 

Na hřišti se stupňovaly emoce a dostalo se i na pár menších potyček, což nás ještě více vykolejilo z rytmu. Další výborný výhoz Matušky nedokázal zužitkovat Zubík, jehož hlavička šla pouze do středu branky. Mezi tyče se pak nevešly ani další střely ze střední vzdálenosti. A tak přišel trest, jak jinak než po rohovém kopu. Napálený míč před branku si nešťastně srazil do sítě Michal Joska, který si ale ze zápasu, spolu s brankářem Matuškou, může odnést titul nejlepšího hráče. 

 

Nutno říci, že soupeř hrál dobrý zápas a minimálně vyrovnání si zasloužil. Pro náš tým to je ztráta jen vzhledem k vývoji zápasu, kdy jsme dvakrát ztratili vedení. Pozitivní je fakt, že náš tým stále neprohrál. Tentokrát ale hra postrádala veškeré herní atributy, které by mohly zaručit úspěch.

 

Sestava: Matuška - Strakoň, Joska -Zubík - Koukal, Uvíra

Náhradníci: Hanák - Sprušil - Brázda - Janda