8. kolo: Galacticos III – Ekeke rórky 1:5

14.10.2014 17:45

V souboji, kde byl jasným favoritem domácí tým, podtrhli hráči Galacticos výkonnostní mizérii z posledních zápasů. Zápas měli hosté pod absolutní kontrolou. O jediný gól domácích se postaral Brázda.


Před úvodním hvizdem nemohl tým kapitána Koukala kvůli zdravotním potížím počítat hned s trojicí stabilních členů základní sestavy, do zápasu se nepodíval brankář Matuška a dva ofenzivně ladění hráči Zubík s Benešem. Základní sestava ale nastoupila v poměrně dobrém složení, ale právě počátek zápasu se stal zcela klíčový pro další vývoj. 

 

Hosté dokázali během tří minut získat vedení 0:2, po sérii dobrých zákroků Hanáka, který se postavil mezi tyče, si míč do sítě nešťastně poslal Uvíra a prakticky vzápětí slavili hosté znovu, po elegantní souhře se dostali do vynikající pozice. Dvoubrankové manko nás zcela vykolejilo, nemohli jsme se dostat do rytmu a za chvíli se míč v naší síti zatřepotal znovu, tentokrát po střele ze střední vzdálenosti – 0:3. Ekeke rórky si dokázali během úvodního dějství vytvořit ještě další tři velké šance, které proměnit nedokázali, a tak jiskřičku naděje vykřesal po individuální akci Brázda, kterou zakončil nekompromisní dalekonosnou ranou do šibenice – 1:3. Do konce poločasu se mohl ještě prosadit jak Uvíra, tak Janda, obě šance ale zmařil hostující brankář.


V druhém partu se pak obraz domácí hry mírně zlepšil, ale hra na riziko nesla nebezpečí po brejkových situacích. Asi nejhezčí akci zápasu náš tým předvedl na přelomu 40.minuty, série rychlých přihrávek z jednoho doteku znamenala absolutní rozbor hostující obrany, Uvíra ale napálil tváří v tvář pouze padajícího brankáře. A tak se projevilo tradiční pravidlo nedáš – dostaneš. Opět to bylo po střele ze střední vzdálenosti. 

Za výkon v zápasu si z naší strany zasloužil pochvalu dobře chytající brankář Hanák, který zlikvidoval mnoho pokusů a také agilní Jan Brázda, který se prezentoval dobrým pohybem. Bohužel na našich kopačkách byla nepřesnost a soupeř to dokázal trestat. Nedůrazné pokrytí soupeřova hráče, který dostal komfortní příležitost si dorazit vlastní střelu do sítě a zvýšil na konečných 1:5. 

 

Utkání se v závěru už jen dohrávalo, naši hráči ale občas předvedli pohlednou kombinaci. Porážkou si Galacticos značně zkomplikovalo postupové choutky, důležité bude přenést se přes současnou herní krizi a najít výchozí bod.

Sestava: Hanák – Joska, Brázda – Koukal – Uvíra, Janda
Náhradníci: Strakoň, Sprušil