9. kolo: Plantážníci – Galacticos III 2:4

19.10.2014 14:25

Po nezdaru v uplynulém kole na domácí půdě tentokrát hráči Galacticos nedopustili další zaváhání a v zápase, který víceméně kontrolovali po celý průběh, předvedli diametrálně odlišný výkon od posledních dvou střetnutí. O zásahy do soupeřovy svatyně se postupně postarali Zubík, Koukal, Beneš a Uvíra.

 

Před samotným zápasem bylo jasné, že do dějství nezasáhnou Hanák s Jandou. Série špatných výkonů zapříčinila změnu rozestavení a prakticky od začátku zápasu přinášela nová formace velké množství šancí.

Z celoplošné nátlakové hry se dařilo hostům dostávat tým domácích pod tlak, chyby v rozehrávce znamenaly naše šance. Paradoxně přišla první branka z brejkové situace. Domácí zahrávali rohový kop, odražený míč našel Beneše, který v situaci dva na jednoho na polovině hřiště skvěle prostrčil míč do prostoru na nabíhajícího Zubíka, který otevřel šajtlí skóre – 0:1.

Rozmáčený terén zmařil další šanci Uvíry, který dostal dobrý balon do náběhu za obranu po krásné kombinaci ve středu hřiště, ten se mu ale bohužel zastavil ve vodě. Špatný stav hrací plochy sehrál roli i při vyrovnávacím góle, po malé domů přišla chyba ve zpracování a soupeř ji potrestal – 1:1. Smolný moment jakoby nenarušil nervovou soustavu hostí, výborný výkop brankáře Matušky na Koukala, který z první zkoušel zakončit, ještě do sítě nezapadnul, následující chybnou rozehrávku obránců ve středu hřiště vystihl Brázda, přečíslení tři na dva řešil přihrávkou do křídla na Zubíka, který ji z prvního doteku poslal před branku na kapitána Marka Koukala, který celé kombinaci nasadil třešničku na dort placírkou do prázdné branky – 1:2.

Na řadu poté přišlo pár střel ze střední vzdálenosti, ani jedna ale síť potřetí nerozvlnila. Výbornou rozehrávku rohového kopu Koukala, kterou už měl na čele těsně před prázdnou brankou na zadní tyči Zubík, zhatil penaltový zákrok v podání domácích. Faul na hráče ve vzduchu a následný nekontrolovaný pád ale rozhodčí nepotrestal, a tak si hosté museli na další gól ještě počkat. Ten přišel poměrně záhy, Beneš díky usilovnému napadání získal míč, poslal jej na Koukala, který mu ho vrátil z prvního doteku před prázdnou branku a bylo to 1:3. Toto skóre vydrželo až do poločasu, nic na tom nezměnila ani Brázdova šance.

 

V půli druhé jsme si dokázali vytvořit několik pěkných šancí, za zmínku stojí třeba Koukalův individuální průnik po křídle zakončený mimo. Bohužel přišla chyba při přebrání hráče na obranné polovině hostů a domácí ji střelou k tyči dokázali využít – 2:3. Reakce byla pohotová, kombinace na pravé straně a přenesení hry do prostoru na volného Zubíka, který skákavý míč poslal z voleje pod břevno, brankář domácích však zůstal stát a střelu vyrazil na roh. Chvíli na to obral jednoho z obránců o míč Zubík, poslal ho před brankáře na osamoceného Uvíru, který dal elegantně míči jiný směr a vrátil svému týmu dvougólové vedení – 2:4.

Poté přišla nádherná kombinace, do které se zapojil celý tým, rozjel ji aktivní Beneš, Koukal ihned přenesl hru do středu hřiště na Sprušila, který také z prvního doteku prodloužil na osamoceného Brázdu, který tváří v tvář gólmanovi zpanikařil a přestřelil.

Na závěr přišla ještě jedna akce, Koukal šel dobře do souboje s vybíhajícím brankářem, jehož rozehrávku zachytil Zubík, poslal balón dopředu právě Koukalovi, který chtěl zamést míč do branky pro diváky patou, bohužel minul. To už nic nezměnilo na tom, že si Galacticos přípiše do tabulky povinné tři body.

V zápase se projevila chuť do hry po předchozích zápasech a klíčový byl i fakt, že hráči nešetřili krokem.

Sestava: Matuška – Brázda, Joska, Zubík – Uvíra, Koukal
Náhradníci: Strakoň, Sprušil, Beneš