Přátelský zápas: City Citov – Galacticos III 2:3

16.04.2015 18:56

V malém derby týmů, které hrají svá domácí utkání v Citově, byl v roli favorita domácí tým, který působí ve vyšší soutěži než hosté. Bojovný výkon Galacticos však nakonec slavil úspěch. Dvě branky si připsal na své konto Jiří Janda, jednou se v zápase prosadil Jan Brázda. Do zápasu ze zdravotních důvodů nemohli nastoupit Michal Joska a Marek Zubík, z jiných důvodů se do zápasu nedostali Beneš a Přikryl.


Domácí zahájili prestižní duel ve velkém stylu, od začátku zápasu diktovali tempo a byli mnohem více na míči. Hosté se adaptovali na nezvykle velké rozměry hřiště. V Citově byl připraven opravdu krásný pažit, který vyhovoval kombinační hře, přesto jsme začali v obranném bloku, který dlouho pracoval kompaktně a odolával příležitostem domácích, kteří provětrali skvěle chytajícího Matušku střelami ze střední vzdálenosti. Obranná součinnost hostů až na výjimky fungovala dobře a z nich pramenila také řada brejků, v několika jasných šancích ale hosté ztroskotali. Citov si skvěle posouval míč z nohy na nohu a hledal skulinky v naší obraně, prosadil se až v poslední desetiminutovce prvního poločasu, kdy jsme se špatnou přihrávkou připravili o šanci na protiútok a naopak domácí nepohrdli kontrem a po zásluze se ujali vedení, zakončení do prázdné branky definovalo dosavadní vývoj. Po této akci jsme se probudili a začali více útočit, situaci tři na tři využil Koukal dobrého náběhu Hanáka a poslal nezištnou kolmici za obranu na druhou stranu, kde postupoval sám na brankáře Janda a chladnokrevně srovnal. Výsledek poločasu 1:1 nebyl příliš zasloužený, ale Galacticos byli stále ve hře.

 

Vstup do druhé půle byl naprosto obrácený. Dá se říct, že úvodní desetiminutovka druhého poločasu rozhodla o konečném výsledku. Počátečnímu tlaku hostů ještě Citov odolával a hrálo se nahoru dolů. Po rohovém kopu Citova postupovali Brázda s Uvírou proti dvěma obráncům, párkrát si vyměnili balón, Brázda napřáhl na hranici osmi metrů a hosté vedli 1:2. Chvíli na to se z jasné pozice nemýlil Janda po dobré přihrávce za obranu a vedení 1:3 se ukázalo jako klíčové. Bohužel se nám nepodařilo proměnit dalších zhruba pět dobrých šancí a Citov se dostal do zápasu. Soupeř se dostával více do šancí, závar před naší brankou byl zakončen dobrou střelou zpoza vápna, a Matuška, ač toho příliš neviděl, vytáhl zákrok zápasu. V další šanci už bohužel nezmohl nic proti dobré střele k tyči a stav 2:3 znamenal, že jsme se začali více strachovat o výsledek. Žádný gól už ale poměrně početné množství domácích příznivců nevidělo, a tak jsme si připsali další cenný skalp týmu ze 4. ligy.

 

Sestava: Matuška M. – Hanák J., Strachoň R., Sprušil A., Brázda J., Zubík J. – Uvíra L., Koukal M., Janda J.