Přátelský zápas: Galacticos III – Drým Tým 9:1 (2:1)

22.03.2015 13:53

Poslední generálka před startem jarní části ligového ročníku se vydařila domácím Hvězdám ve velkém stylu, ačkoliv rozjezd zápasu nebyl zcela ideální. 

V sestavě tentokrát chyběla hned pětice hráčů, a tak se na hřišti točilo pouze sedm lidí v poli. Počátek duelu doprovázela řada nepřesností, zejména špatné přihrávky a problémy s prvním dotykem při zpracování. Po čtvrt hodině hry nás do vedení poslal po hezké kombinaci ve středu hřiště a kolmici Beneše za obranu David Přikryl, zimní posila. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat, podobnou akci zakončoval úspěšně Marek Koukal. Poté ale přišla chyba při přechodu do útoku, kterou soupeř potrestal povedenou střelou z dálky – 2:1. Tento stav vydržel i do poločasové přestávky. 

 

Hned po ní nás do dvoubrankového vedení poslal po pěkné akci Marka Zubíka Lukáš Uvíra, který zakončoval efektně do odkryté branky. Pěkné kombinace z jednoho doteku předváděl domácí tým a ty také nesly tížené ovoce, čtvrtý gól si připsal opět Lukáš Uvíra, který byl ve správný čas na správném místě. Poté se snažili iniciativu převzít hosté a hráči Galacticos hledali okénka v jejich otevřené obraně. Postupně se prosadili Beneš, M. Zubík, Koukal, M. Zubík a Uvíra, který dovršil svůj hattrick. Většina gólů padla po vykombinování celé obrany do prázdné branky. Ze začátku to byl slabší výkon, ale druhá půle už byla úplně jiný šálek kávy. Vzadu si skvěle vedl stoper Michal Joska, který vyhrál snad všechny souboje a v několika případech, zejména na začátku podržel tým také oslavenec Martin Matuška, který předvedl řadu dobrých zákroků proti střelám ze střední vzdálenosti. 

Všichni hráči si v zápase vedli dobře a potvrdil se herní progres přes zimní přestávku. 

 

Sestava: Matuška – M. Zubík, Joska, Přikryl - Beneš, Koukal 

Náhradníci: Brázda, Uvíra