Začátek projektu Galacticos III očima nové posily Jana Brázdy!

07.02.2014 15:22

Hráči Galacticos včera intenzivně pracovali na tréninku a připravovali se na blížící se sobotní duel a jak už bývá zvykem, do našeho tréninkového tábora dorazilo nespočet novinářů. Jeden z rozhovorů poskytla také nová akvizice Jan Brázda, který se svěřil mimo jiné o své situaci v klubu pro SkySports:

Necelý měsíc od založení klubu ses rozhodnul uzavřít s Galacticos III kontrakt, jak jsi zatím spokojen s dosavadním působením v týmu?

Můj agent dostal velmi zajímavou nabídku, tak jsme si sedli a zvážili všechna pro a proti. Kolem přestupu převažovaly klady, proto nás nabídka zaujala. Galacticos je kvalitní klub a vždycky bylo mým snem oblékat jejich dres. Příliš jsem neváhal a akceptoval nabídku. Jsem velice spokojen, setkávám se zde s řadou kvalitních hráčů. Dobře jsem zapadl do kolektivu a našim cílem je vykopat fanouškům vysněný postup do vyšších lig.

Zatím jsi odehrál jeden zápas, jak bys zhodnotil svůj debut? Co bylo tvojí silnou stránkou a na čem bys měl naopak do budoucna zapracovat?

Byl jsem samozřejmě lehce nervózní, což se možná trošku podepsalo na mém výkonu. Nicméně si myslím, že jsem odehrál solidní zápas. Mírně vázla souhra a poziční hra celého týmu, ale od toho hrajeme přátelské zápasy. Pravidelným tréninkem musíme nedostatky eliminovat. Silnou stránkou byla kvalitní obranná hra týmu, kterou bych vyzdvihl. Věřím, že do začátku sezony půjdeme plně připraveni.

Novináři se nové posily samozřejmě také ptali na jeho dojmy z první branky, kterou se mu v pondělním zápase v Horní Moštěnici podařilo vstřelit:

 „Ano, branka určitě potěší, ale na prvním místě je úspěch týmu. V tomto případě jsem dostal od Milana (Milan Janeček, pozn. red.) skvělou přihrávku, byl to náš nacvičený signál a vyústilo to ve vstřelení gólu. Avšak stále je na čem pracovat.“ Zajímavá byla Brázdova oslava gólu, která rovněž zaujala přítomného žurnalistu. Na otázku, zda jeho vztyčené ruce k nebi vyjadřují nějaký rituál, odpověděl hráč následovně: „Už v minulém angažmá jsem dělal podobné oslavy pro fanoušky, v tom se opravdu vyžívám. Věřím, že zde vstřelím ještě mnoho branek.“

Protože se před přátelským zápasem nekoná tisková konference, zajímavé otázky padaly také na nadcházející zápas. V sobotu se „hvězdy“ utkají v Kokorách s místním týmem nadějí a sázkové kanceláře a mnozí odborníci favorizují právě Brázdův tým.

Co očekáváš od sobotního zápasu? Mnozí odborníci Vás považují za velkého favorita zápasu, jedete si tedy na soupeřovu půdu zastřílet?

Tak určitě, na sobotní zápas se velmi těším a myslím, že můžu hovořit i za kluky. Půjdeme do toho s tím, že chceme dominovat ve hře a zlepšit určité aspekty zejména v útočné fázi oproti minulému zápasu. Doufám, že přidáme i nějaký ten gól navíc a pobavíme diváky.

Jak se podle Tebe projeví na týmu v příští sezóně nízká herní praxe? Tým momentálně nefiguruje v žádné soutěži, můžeme tento fakt považovat za určitý handicap?

Na sezonu chceme být připraveni, proto hrajeme přátelské zápasy. Do každého zápasu  jdeme s tím, že chceme vyhrát a zatím se nám to daří. Myslím, že velká kvalita hráčů v tomto týmu nás opravňuje ke skvělým vyhlídkám. Snad nám to nezpůsobí nějaké komplikace a nastane herní pohoda. Pokud budeme na sobě tvrdě pracovat, musíme zákonitě uspět.